Angoase de azi si de maine

19/06/2018
lets-go
Foto credit: Shutterstock

In timp ce romanii verzi, dar nu tocmai ecologici, se dau cu fundul de pamant ca indraznesc sa ne faca frantujii tigani, eu ma gandesc din ce in ce mai des si mai serios la regretul ca am ramas aici. Tiganii au fost si de data asta mai destepti si s-au imprastiat. Aproape ca nu mai trece zi sa nu regret ca sunt tot aici, ca nu am avut destul curaj sa las tot balta…
Ma gandesc cat de ridicol incepe sa mi se para acum ca mi-a trebuit sa prind radacini in loc sa imi iau casa in spate ca pe cochilie si sa ma car departe de aici. Atatia bani si timp si vise investite in tara si orasul care ma imbatranesc cate 10 ani intr-unul. Ocazii ar fi fost si sigur vor mai fi, poate nu va fi totusi prea tarziu. Daca vara asta nu aduce nimic bun, sau macar nu se stabilizeaza derdelusul pe care suntem, o sa strangem randurile si o sa ne gandim sa strangem si bagajele, cu catel si purcel cu tot.

Dar asta e o senzatie pe care nu as fi vrut sa o testez vreodata, nu e ce mi-am dorit si nu o astept cu optimism, ci cu angoasa care creste pe zi ce trece, in special saptamana asta. E ca un ghem de nervi in stomac. Oare merita sa pornim un razboi civil sa aparam ce a mai ramas sau e mai sanatos sa ne luam talpasita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *