Adio, dar raman cu tine – o declaratie de dragoste!

17/08/2016
o_declaratie
Foto credit: Shutterstock

Cine ma cunoaste cat de cat, stie ca am si eu o dambla si o feblete pe lumea asta, si aia e Catalina. Ma fascineaza, o iubesc, as lua-o acasa! Cand s-a retras a doua oara, am zis ca never say never cu Cata, ca poate mai vine si a treia oara. Si a venit si a treia oara. Si m-am bucurat maxim, asteptam Mondialele, stiam cat isi doreste medalia mondiala, e singura care ii lipseste dintr-un palmares impresionant, fabulos ca ea. N-a fost sa fie, accidentarile care se tin lant de romance au tinut-o acasa. Am zis ca de data asta chiar e gata, dar nu a fost asa, a ramas in continuare, poate si pentru ca are un orgoliu pe masura talentului nativ. A venit si Olimpiada, a batut frumos la usa, ne-am dus organizat la ultima sansa, doar-doar, si totusi iata ca echipa Romaniei nu s-a calificat, situatie oricum suficient de jenanta, dar colac peste pupaza adevarata jena a aparut cand a trebuit sa alegem o singura gimnasta sa o trimitem acolo, ca doar atat am avut dreptul, in „calitatea” noastra de necalificati. Atunci a inceput un soi de razboi surd intre cele 2 varfuri, ea si Larisa, dar aproape imediat si intre fanii gimnasticii; mai mult sau mai putin fatis, s-au impartit si ei, de voie, de nevoie, in 2 tabere. Eu am fost de partea Catalinei, doar pentru ca am simtit ca are mai multe sanse, nu doar din simpatie personala, ca simpatie am destula si pentru Lari. Ca sa ne intelegem, nu am absolut nimic cu Larisa, ba chiar din contra. Stiu cata ambitie are si ea, o vad si acum si mereu tot ca pe un copil muncitor si emotiv, ca la Europenele de la Bruxelles, nu am reusit sa ii schimb imaginea din capul meu, chiar daca a crescut mult de atunci, din toate punctele de vedere. Dar e un copil frumos si drag, una dintre putinii care mai au chef de munca in generatia ei (din pacate). Insa orice ar fi, Cata a fost si ramane pentru mine imaginea gimnasticii romanesti „moderne” (am impartit-o dupa cand am inceput eu sa fiu mai atenta), atat timp cat va mai fi in activitate.

Dar de aici incepe partea cu „Draga Catalina”…oricat te-as iubi, ma intristeaza pana la deprimare ceea ce s-a intamplat la barna si reactiile tale de dupa, aruncarea cu noroi si scos vinovata din palarie…Larisa! hodoronc-tronc, iata ca s-a gasit tapul ispasitor. Care Larisa e orice altceva, numai suspecta de planuri ascunse si malefice nu. Care Larisa e acuzata de lucruri care nu au nici macar logica…intre timp, faza cu Biles cred ca s-a lamurit pentru toata lumea pana la ora asta. Nu a incurajat-o nimeni impotriva Catalinei, mesajul fusese inainte de finala de la sarituri, unde Catalina nu era. Si cred ca nu e interzis nimanui pe lumea asta sa aiba prieteni. Mai ales ca sportivii cunosc cel mai bine eforturile si greutatile prin care trec, de multe ori sunt prieteni si se sustin tocmai pentru asta…asa e fair play sa fie…Ce am inteles eu este ca ti-ai dorit enorm sa fii tu cea trimisa…si poate asta a inseamnat prea mult. Cred ca exista si „ati dori prea mult” un lucru si poate ca devine distructiv de la un punct. Ti-ai asumat mult prea mult cand stiai foarte bine de ce factori depinzi, care e starea de lucruri actuala si nivelul. Cine sa stie asta mai bine decat chiar tu? Si atunci, de ce? Inteleg si ca frustrarea si supararea au atins cote maxime, nervii si stressul si-au spus cuvantul, dar…nu trebuia sa faci asta. Nici sa promiti, nici sa dai vina pe victimele colaterale.

Daca e ceva care ma ingretoseaza insa, asta e reactia „taberelor”. In primul rand, nu e normal nici faptul ca exista tabere diferite. Dar dincolo de asta, si unii si ceilalti in egala masura s-au dedat la niste lucruri foarte urate, josnice, opuse oricarui spirit sportiv sau olimpic. Amenintari, insulte, injurii de cea mai joasa speta. Dl Sandu a iesit si el cu o declaratie urata si a transmis ca a primit multa ura si amenintari din partea fanilor Larisei. Trist ca si dumnealui a intrat in acest joc murdar, cu atat mai mult cu cat lucrurile au stat fix la fel de partea cealalta, cu mesaje urate de aceiasi factura venite si de la sustinatorii Catalinei. Acum, ca urmare a circului ieftin si de prost gust, iar au aparut zvonuri despre retragarea Larisei. Bravo, felicitari, sunteti multumiti daca se retrage si ultimul motor al generatiei noi? Prbabil o va lua „la pachet” si pe Diana si cu asta cred ca putem pune gimnastica in cui, asta a fost, multumim pentru atentie.

Draga Catalina…in incheiere, eu vreau doar sa iti spun inca o data ca tot te iubesc pentru tot ceea ce ai facut si pentru ce reprezinti. Si stiu ca nu ai nevoie de iertarea nimanui si nici de a mea, dar eu totusi vreau sa iti spun ca te iert…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *